آپوفیزیت برجستگی تیبیا ( بیماری آسگود شلاتر )
آپوفیزیت برجستگی تیبیا ، بیماری دوران کودکی می باشد که در آن برجستگی تیبیا بزرگ شده و موقتا دردناک می گردد . بیشتر به عنوان اسگود – شلاتر شناخته می شود . قبلا تصور می شد که این بیماری یکی از نوع استئوکندریت جوانان می باشد ، اما امروز معتقدند که چیزی جز کشش شدید برجستگی تیبیای در حال رشد توسط تاندون کشکک نمی باشد .
تظاهرات بالینی و یافته های پرتونگاری بیماری در کودکان 14-10 ساله دیده شده و معمولا در پسرها و ورزشکاران شایع تر است . بیمار از درد جلو و پایین زانو شاکی می باشد که با فعالیت شدید ، بدتر می شود . در معاینه ، برجستگی تیبیا برجسته تر شده و نسبت به لمس حساس می باشد . درد وقتی که عضله کوادری سپس منقبض می شود ، مثلا به هنگام راست کردن زانو در مقابل مقاومت، افزایش می یابد . علایم و نشانه ها محدود به ناحیه برجستگی تیبیا بوده و خود زانو طبیعی است . رادیوگرافی: بزرگ شدن و گاهی قطعه قطعه شدن برجستگی تیبیا را نشان می دهد . سیر بیماری :بیماری طی دو تا سه سال خود بخود خوب می شود و همواره عملکرد بیمار به حال طبیعی بر می گردد . درمان :در موارد ی که علایم خفیف است منع کردن بیمار از فعالیتهای شدید مانند دوچرخه سواری ، بالا و پایین رفتن از پله ها و زانو زدن و فیزیوتراپی جهت کشش عضلات چهار سر ران و هامسترینگ و همچنین استفاده از اسپلینت مخصوص { مانند شکل ) و گذاشتن یخ و استراحت باعث بهبود آنها می شود.
ورزشهای مخصوص
در صورت شدید بودن درد و حساسیت موضعی ، زانو را به مدت شش هفته در گچ استوانه ای که از کشاله ران تا قوزک ها کشیده می شود ، نگاه می دارند و بعد از آن فعالیتهای کودک بمدت چها تا شش هفته محدود شوند.درد و حساسیت بیمار پس از بسته شدن اپی فیز استخوان با یا بدون درمان بهبود می یابد.عارضه ای که ممکن است بر جای بماند برجستگی بیش از حد استخوان درشت نی است که در دختران ممکن است ناخوشایند باشد.
طبیبانه ترین شعر حافظ.....